divendres, 13 d’agost del 2010

Decret d'autonomia dels centres educatius

A començaments d’agost s’ha aprovat el Decret d’autonomia dels centres educatius, amb l’objectiu de millorar el rendiment i els resultats educatius de l’alumnat i la cohesió social, i que dota els centres d’un seguit d’instruments, fins ara en mans de l’administració, per tal que aquests puguin gestionar i organitzar els seus recursos en funció de les seves singularitats i necessitats concretes. Un dels aspectes destacats serà atorgar els equips directius elements per tal d’aconseguir direccions fortes i capaces d’engegar projectes educatius sòlids.
Des del punt de vista pedagògic les direccions podran decidir en aspectes com l’organització del temps i de les assignatures, la possibilitat d’introducció de noves assignatures, l’agrupament de l’alumnat, l’ús dels espais dels centres i l’assignació de classes que impartirà cada docent.
També, les direccions podran gestionar aspectes relacionats amb la selecció del personal per tal de buscar un perfil de professorat que s’adeqüi al projecte educatiu que defensa el centre. Això suposa poder sol·licitar als docents requisits complementaris més enllà de la pròpia titulació. Finalment, l’equip directiu tindrà la capacitat d’imposar sancions per faltes lleus o fins i tot proposar la incoació de l’expedient del docent en casos de faltes greus.

Des d'aquí us podeu descarregar una còpia del decret (pdf de 408 KB), amb articles i frases 'marcades' com a més importants, o un resum o síntesi (pdf de 172 KB).