dijous, 15 de novembre del 2012

Departament d'Ensenyament: resolució de 24 d'octubre de 2012 que modifica el registre d'absències

Resum de la resolució:
Els directors dels centres han de registrar les absències del personal adscrit al centre mitjançant l'aplicació informàtica de l'expedient d'absències disponible al portal ATRI. S'ha d'explicitar el motiu de l'absència segons la classificació següent:

a) Absència per motius de salut de durada màxima d'un dia
b) Absència per assistència a consulta mèdica
c) Absència justificada
d) Encàrrec de serveis
e) Formació

En cas d'absència injustificada, caldrà registrar-la a l'aplicació informàtica i seguir el procediment especificat a l'apartat Supòsits d'absència i d'impuntualitat dels professors. Aplicació de la deducció proporcional d'havers.

Absències per motius de salut de durada superior a un dia (baixa per malaltia o incapacitat temporal)
Les absències produïdes per motius de salut de durada superior a un dia es justificaran mitjançant el corresponent comunicat mèdic de baixa i seguiran la tramitació corresponent a la situació d'incapacitat temporal. Tan bon punt el treballador tingui coneixement de la seva situació de baixa, ho ha de comunicar al director del centre on està adscrit, fent-li arribar el comunicat de baixa com a molt tard d'endemà de la seva expedició.
La data de l'alta mèdica queda inclosa en la durada de la incapacitat temporal, per la qual cosa els comunicats mèdics d'alta s'han de presentar el dia laborable següent, és a dir, el mateix dia de reincorporació al lloc de treball.

Justificació d'absències
Absències per motius de salut de durada màxima d'un dia
S'acreditaran documentalment mitjançant justificació de presència o document acreditatiu d'atenció mèdica, en el qual ha de constar el nom i cognoms del pacient, la data d'atenció mèdica i les dades identificatives del centre o consulta mèdica.

Absències per assitència a consulta mèdica
L'assistència a consulta mèdia ha de concertar-se fora de l'horari de treball. Quan no sigui possible, ha de quedar degudament justificada amb document del centre o consulta mèdica que faci referència als horaris de visita.
L'assistència a consulta mèdica es concedeix pel temps indispensable per acudir i retornar i s'ha de justificar documentalment mitjançant certificació mèdica, en la qual ha de constar el nom i cognoms del pacient, el dia i l'hora de la cita prèvia, l'hora d'entrada i sortida de la consulta mèdica i les dades identificatives del facultatiu signant.

Absències per motius de formació
S'inclouen en aquest supòsit les absències per motius de participació en cursos de formació i altres activitats formatives dins el Pla de formació permanent del professorat justificades amb la conformitat de l'admisió de l'alumne.