diumenge, 7 d’octubre del 2012

Indicadors d'un centre educatiu

Els indicadors d'un centre educatiu són variables que expressen els resultats acadèmics i aspectes bàsics del funcionament del centre en termes quantitatius o qualitatius.
Actualment, des de la Llei d'educació de Catalunya (LEC) es demana als centres educatius que en el seu Projecte educatiu (PEC) hi figurin els indicadors de progrés pertinents (article 91).
Els indicadors de centre tenen dues finalitats essencials: la primera, proporcionar informació útil al centre educatiu i a la inspecció per a la millora del servei de l'educació; i la segona, facilitar informació al Departament d'Ensenyament que ajudi a una aplicació més eficient de les polítiques educatives.
L'anàlisi de tots els centres d'una determinada zona educativa -en el nostre cas seria l'Alt Maresme- permet tenir un coneixement més ajustat de l'evolució de cada centre i comparar-la amb la dels centres de l'entorn proper.
El centre educatiu, amb l'assessorament de la inspecció i a partir de les dades validades, pot identificar les causes que expliquen els resultats obtinguts, contrastar-les amb les propostes de la Programació general anual (PGA) i les conclusions de la Memòria anual (MA), plantejar estratègies d'actuació i prendre decisions sobre aspectes organitzatius i de gestió del currículum.