diumenge, 26 de maig del 2013

Risc d'addicció a les xarxes socials

Segons un estudi de la Unió Europea, el 21,3% dels adolescents espanyols està en risc de desenvolupar una conducta d'addicció a Internet, a causa d'un ús abusiu de les xarxes socials. L'estudi revela que el 14% dels adolescents europeus està desenvolupant "conductes disfuncionals" en relació amb Internet, i que l'1,2% dels joves entre 14 i 17 anys presenta ja una conducta addictiva, mentre que el 12,7% es troba "en risc".
Segons l'informe, que es basa en 13.300 qüestionaris a adolescents europeus de set països (Espanya, Romania, Polònia, Holanda, Grècia, Alemanya i Islàndia), Espanya és el país europeu amb el percentatge més alt de joves en risc de desenvolupar conductes addictives. Per al director de l'entitat Protégeles (centre de seguretat en Internet), Guillermo Cánovas, el que fa que els joves del nostre país encapçalin els joves europeus en risc és el paper de les xarxes socials i la quantitat de temps -més de dues hores diàries- que hi dediquen, tenint en compte que, gràcies als mòbils d'avui dia, no han d'esperar a arribar a casa per fer ús de l'ordinador.
Els experts assenyalen que els casos de nois i noies que necessiten ajuda especialitzada a causa d'una ciberaddicció són una minoria, però coincideixen a a firmar que l'adolescència és l'etapa més vulnerable davant aquest risc.