dimarts, 11 de setembre del 2012

Alumnes i professors nous...

Com veuen als professors nous? Els alumnes més petits es fixen en el seu aspecte físic, i com van vestits, però sobretot, a mesura que avança el curs es van fixant més en aquells professors o professores que sempre són amables i troben quan necessiten solucionar els seus problemes bàsics; d'aquesta manera, a poc a poc els reconeixen i accepten com a adults significatius.
Els adolescents valoren els professors o professores que saben mantenir l'ordre a les classes, a més, indiquen com a bons professionals aquells que es fan càrrec que no tot l'alumnat és igual i atenen les necessitats individuals dels que ho necessiten.
Pels adolescents més grans un bon professor o una bona professora és aquell pofessional que està ben preparat, és educat, respectuós, motivat i dedicat a la feina; també, els que saben donar seguretat, que envien reforços positius, que són pròxims i familiars; ajuden als alumnes que van pitjor, i que són capaços de reconèixer les seves pròpies equivocacions. 
Els professors dominants, distants o agressius són poc valorats, molt per sota dels que són flexibles, propers, perfeccionistes, eficaços i que tenen sentit de l'humor.